Yenilenebilir Enerji Yatırımları / Güneş Enerji Santralleri
Yenilenebilir enerji, daha sürdürülebilir ve esnek bir geleceğin anahtarını sınırlı fosil yakıtların aksine sürekli yenilenen güneş ışığı, rüzgar, su, biyokütle ve jeotermal ısı gibi doğal kaynaklar sayesinde elinde tutmaktadır. Bu bol ve temiz kaynaklardan yararlanarak küresel ısınma ve iklim değişikliklerini engelleyebilir, hava kirliliğini azaltabilir, enerji bağımsızlığını teşvik edebilir ve enerji verimliliğini de artırarak ekonomik büyümeyi destekleyebiliriz.
Yenilenebilir enerjiye geçişin, belirli ihtiyaçlara göre uyarlanmış bilgi ve rehberlik gerektiren karmaşık bir süreç olabileceğinin farkındayız. Çatınıza küçük ölçekte güneş panelleri kurmak isteyen bir kişi, faaliyetlerinize yenilenebilir enerjiyi entegre etmek isteyen bir işletme sahibi veya bölgenizin enerji ortamını şekillendiren bir politika yapıcı olun, bilgiye dayalı kararlar vermenize ve yenilenebilir enerjinin faydalarını en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olmak için sistem boyutlandırma, maliyet tahmini, düzenleyici çerçeveler, teşvik programları ve en iyi uygulamalar hakkında kapsamlı rehberlik hizmetleri sağlıyoruz.
Güneş enerjisi uygulamaları bilhassa güneş ışığını doğrudan elektriğe dönüştüren fotovoltaik (PV) teknolojisine dayanır. Güneş fotovoltaik modülleri olarak da bilinen güneş panelleri, silikon gibi yarı iletken malzemelerden yapılmış birbirine bağlı çok sayıda güneş hücrelerinden oluşur. Güneş ışığı (fotonlar) bu hücrelere çarptığında, elektronların hareketini uyararak doğru akım (DC) elektrik yükü oluşturur. Bu DC gücü daha sonra bir invertör tarafından alternatif akıma (AC) dönüştürülerek elektrik şebekesiyle veya doğrudan kullanımla uyumlu hale getirilir. İşletme sırasında sıfır sera gazı emisyonu salınarak iklim değişikliğinin ve hava kirliliğinin azaltılmasına yardımcı olur.
Güneş enerjisi sistemleri, küçük konut kurulumlarından büyük ölçekli güneş çiftliklerine kadar çatılar üzerinde veya uygun arazilere yerleştirilerek çeşitli ölçeklerde kurulabilir. Güneş enerjisi ayrıca şebeke dışı uygulamalarda, özellikle uzak bölgelerde veya acil durumlarda çok önemli bir rol oynar. Güneş enerjili sistemler, güvenilir bir şebekeye erişimin sınırlı olduğu veya hiç olmadığı evlerde, okullarda, hastanelerde ve afet müdahale merkezlerinde şarjlı batarya uygulamaları ile entegre edilerek aydınlatma, ısıtma ve temel cihazlara güç sağlamak için güvenilir ve sürekli elektrik sağlayabilir.
Anahtar teslimi proje mühendisliği hizmetlerinin yanı sıra, proje yönetimi, işveren mühendisliği, tedarik, kurulum ve denetim hizmetleri ile devreye alma işlemi sonrasındaki bakım hizmetleriyle santralınızın teknik ve ekonomik en uygun konfigürasyonda kurulumu sürecinde ve işletme döneminde sürekli yanınızdayız. Yenilenebilir enerjiyi, geçmişi veya uzmanlık düzeyi ne olursa olsun herkes için erişilebilir ve ilgi çekici hale getirmeyi hedefliyoruz.